Takaisin

Kierrätyspaketti kauluspaidasta

Mitäpä jos tänä jouluna luopuisit lahjapaperista ja käärisit lahjat kierrätysmateriaaleihin? Kierrätyspaketti on sekä ympäristöystävällinen että persoonallinen vaihtoehto, joka vähentää jouluna syntyvän jätteen määrää. Ja mikä parasta, sitä voi käyttää uudelleen seuraavana jouluna. Ompele saajalleen ikimuistoinen lahjapaketti vanhasta kauluspaidasta ja askartele paidan ylijäämäpaloista vielä pakettikortti lahjan kylkeen.

Tarvikkeet:

 • Vanha kauluspaita
 • Nauha koristeeksi
 • Ompelukone
 • Sakset
 • Neula ja lankaa
 1. Valitse kauluspaidan koko lahjan koon mukaan
 2. Napita kauluspaidan napit kiinni ja käännä paita nurinperin. Ompelemisen helpottamiseksi kiinnitä paidan etu- ja takaosa yhteen muutamilla nuppineuloilla.
 3. Ompele paita ''pussukaksi'' ompelukoneen suoralla ompeleella niin, että hihat ja sopivaksi katsomasi määrä helmaa jäävät pussukan ulkopuolelle.
 4. Leikkaa ompeleen ulkopuolelle jäänyt kangas pois. Voit halutessasi huolitella reunan siksak-ompeleella sekä ommella myös pääntien kiinni.
 5. Käännä paita takaisin oikein päin ja kiinnitä nauha rusetille kauluksen ympärille.

Pakettikortti kauluspaitapakettiin

Ompele kauluspaitapakettiin yksityiskohdaksi uudelleen käytettävä pakettikortti. Pakettikorttiin voit hyödyntää paidasta jääneitä jämäpaloja, kuten hihoja.

 1. Leikkaa kaksi samankokoista suorakulmiota. Palat kannattaa leikata hihojen suista, koska niissä kangas on kaksinkertaista. Näin aukosta ei näy taustakankaan nurja puoli. Minimoi ompelutyö etsimällä jämäpaloista valmiiksi huoliteltuja reunoja.
 2. Leikkaa toiseen suorakulmioon reikä ja huolittele reiän reunat siksak-ompeleella.
 3. Ompele suorakulmiot yhteen ylä- ja alareunoistaan tiheällä siksak-ompeleella. Ompele oikea reuna umpeen suoralla ompeleella.
 4. Koristele pakettikortti esimerkiksi paidan hihoissa olleilla napeilla ja kiinnitä siihen kiinnitysnaru. Sujauta pakettikortin sisälle kierrätyskartongista nimilappu.
Lempijuttuja
Lempijuttuja Jaa
‹ Takaisin etusivulle